Lamināta grīdas kopšana

Gribēju pajautāt, kā Jūs kopjat lamināta grīdu? Esmu izmēģinājusi visus veikalos piedāvātos līdzekļus, bet ideālu grīdu nevaru dabūt. Ceru saņemt atbildes bez muļķīgiem tekstiem. Paldies.

Laskovij    1 Nu man lamināti parasti kopjās ar slotu un lupatu....

Nezinu, kas ir ideāla grīda, bet kvalitatīvām laminātam ja ar skrūvgriezi neurbj, īpaši neko padarīt nevar...

slieks      Un kas vainas grīdai? Es pie mazgājamā ūdens pieleju to speciālo lamināta šķidrumu (Vici) un uzslauku ar kārtīgi izgrieztu lupatu. (Vajag ņemt tās oranžās lupatas - Rimi ir pakās pa 5 gab, tās var labi izgriezt).

lirica      Es savējo, kā parastu grīdu. Ar mitru lupatu . Pat nevaru iedomāties, kāda īpaša kopšana būtu vajadzīga.

spaare21  1   To ideālumu jau ieliek pašā sākumā.

Kad ieklājām laminātu, nopirku padārgu vasku, tādā kantainā pudelītē ar slīpu augšpusi - veikalā teica, ka tas ir labākais pieejamais. Burtiski, var teikt - lēju plānā kārtiņā uz grīdas un ar lupatiņu pamatīgi ierīvēju KATRĀ spraudziņā. Ja nemaldos, gāju pāri vēl 1 reizi pēc apžūšanas. Tad dienas 3 grīda žuva. Neko nepulēju, nopulējās smuki viņš pats, jo pāris pirmās dienas pastaigājām pa laminātu ar zeķēm. Tagad gadi 5 pagājuši - kā vakar ieklāts. Kopšana - putekļu sūcējs un mitra drāna. Arī kucēna peļķes ir pārdzīvojis, un viss ok.

Evia      parketa grīdai ir nepieciešama īpaša kopšana nevis laminātam :) nevaru iedomāties, ko vēl vajag bez mazgāšanas līdzekļa :)

Palomino      Es leju klāt Vici speciālo līdzekli, mazgāju kā jau mazgā grīdas, un viss ir ok. Nav skaidrs, kas ir domāts ar "ideālu grīdu"?

janjchukss      Tas atkarīgs no lamināta grīdas.Ja būs lētais tad arī nekādi līdzekļi nepalīdzēs.
Mājās parasti slauku ar mitru lupatu.

spaare21      p.s. man ir lamināts "sabiedriskām telpām", ne vislētākais, bet noteikti arī ne visdārgākais. Bet ja ņēmi ļoti lētu - šuves var piebriest un virsklājums būs mehāniski neizturīgs. Tad nu nezinu.

hren_vam      nu parasti pēc ieklāšanas, jamo ar mitru lupatu noslauka un ar lamināta šķidro vasku ievasko, var pat 2x... tas būtu viss,

Naktsputns1955      Es ierīvēju ar bezkrāsaino vasku (šķiet, Dobeles ražojums), vēlams, pirms došanās prom, jo smaka vsaskošanas laikā un uzreiz pēc tam ir diezgan intensīva. Pēc tam pagaidu dažas stundas un tad pēc izvēles - vai nu nedarīt neko, vai "pārskriet pāri" ar lupatiņu.
Otrs variants - ik pa laikam uz grīdas uzkaisīt parafīna skaidiņas (ar naža neaso pusi var skrāpēt nost no sveces.
vasks vai parafīns nedaudz pasargā no mitruma un plastificē berzi starp apavu un grīdu (ir kā smēreļļa), neļaujot grīdai tik ātri sadilt.
Parafīnam ir vēl viena īpašiba - ja tas ir vairāk, tad savāc sevī putekļus un citu smalkmi, kas kļūs viegli notīrāma bez ūdens (bez mitrās uzkopšanas, kas agrāk vai vēlāk briedina lamināta sadures šuves).

typhoo      Taa kantainaa pudele ar sliipo augshu laikam ir "HG aizsarglīdzeklis lamināta grīdām"
Tieshaam laba manta. Izveidojaas spiidiiga un noturiiga aizsargkaartinja, kas dilst ljoti leeni.

67karamele      Lamināta grīda, tā pat kā parkets, ir mitrumneizturīga. Vaskot nav ieteicams, jo vietās, kur biežāk tiek staigāts, vaska kārtiņa "nonēsājas" ātrāk, nekā pārējā vaskotā grīdas daļa. Līdz ar to, atkārtoti vaskojot, kopējā vaska kārta uz grīdas ar laiku kļūst nevienmērīga biezuma un labi neizskatās. Lai pilnībā noņemtu vasku, ir nepieciešama stipra ķīmija un liels daudzums ūdens, kas, kā zināms, laminātu bojā.

violinn      Nevis saki, ka negaidi muļķīgas atbildes, bet pasaki kādu štruntu esi uz grīdas uzlikusi.Ja ir kvalitatīvs lamināts, ne ķīniešu fotogrāfija pa 2- 4 ls kv.m., tad tur vispār neko nevajag citu kā ar mitru lupatu uzslaucīt reizēm. Ir daži līdzekļi, ko var ūdenim pieliet, bet to iesaka tur, kur pērc to laminātu.
Pirmo reizi dzirdu, ka laminātu vasko.

spaare21      typhoo - Tev taisnība, līdzeklis tiešam bija no HG sērijas, laikam tā arī saucās, kā Tu saki. Ieteica pārdevējs. 5 gadi, un nekādu nodiluma pazīmju, kaut arī švīkāts un staigāts tiek ļoti daudz. Atkārtoti nav bijis vajadzības liet.

Andromeda1984      ja ir intensīvi mazgāts ar dažādiem uzkopšanas līdzekļiem, pēc kā grīda palikusi nespodra, tad iesaku kādas 3x pēc tam mazgāt vnk ar tīru ūdeni (ar viegli mitru, ne slapju lupatu). 2012-03-06

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu