Remonts pašu spēkiem

Sveiki, ir lietošanā nonācis nolaists trīs istabu dzīvoklis Staļina laika mājā. Ekonomijas nolūkos gribam remontēt pašu spēkiem. Līdz šim ar būvniecību nav bijusi saskare, bet rokas it kā no pareizā gala aug.
Kāda ir jūsu pieredze - ir vērts pašam ņemties, vai galu galā meistars sanāks lētāk?

ivcha21      Pašlaik,krīzes apstākļos,labu meistaru var viegli atrast.Visvienkāršāk apjautājoties paziņu lokā...Kāds noteikti būs izmantojis labu meistaru.Līdz ar to arī būs garantija par kvalitāti.Pats vari meistarot,ja ir daudz brīva laika.Ideālākais variants-uzaicināt labu meistaru un viņam palīdzēt.
Pie reizes arī pats daudz ko iemācīsies!Vēlu veiksmi!

dzjeks28      lētāk meistars, protams, nebūs, bet ja atrod labu meistaru, tad ietaupītās nervu šūnas ir imo "priceless".

Ir daudz lietas uz kurām vari ietaupīt pat ņemot meistaru, īpaši ja nav baigās prasības pret kvalitāti un ir pietiekami daudz laika un nevajag baigās prasmes. Piemēram visa laušana, demontāža, prom vešana, virsmu attīrīšana, pirkšana un nešana. Jo ja viss jau ir uz vietas, tad "pliks" darbs ir salīdzinoši lēts + notiekas ātri. Bet imo ir lietas ko noteikti nevajag darīt pašam, kā piemēram komunikāciju vilkšana (elektro, ūdens/kanalizācija, apkure) un špaktelēšana/slīpēšana (drausmīgi pretīga nodarbe).

bez tam- ja gribas noskaidrot savas spējas vienmēr ir variants paņemt un pamēģināt pašam izremontēt tikai vienu istabu un paskatīties kā veicās.

karoč- ja ir iekāriens, pamēģināt vajag. Sanāks sanāks, nesanāks nesanāks. :)

galvenais pacenties un izplāno visu vispirms, kur un kā gribās. Būs krietni vieglāk vēlāk.

Karinka      ja ir daudz brīvā laika un naudas, tad var paši darīt un konsultēties ar speciālistiem. Mēs sākām taisīt paši, atvaļinājuma laikā, bet nu jau tas remonts ir ievilcies gada garumā un šķiet, ka prātīgāk būtu bijis uzreiz paņemt palīgos normālus meistus:)

garaamejoshais      miestaru panjemt buus leetaak:)

iterators      atslēgas vārdi- NOLAISTS DZĪVOKLIS STAĻINA MĀJĀ- ZNAČIT KAPITĀLAIS REMONTS, ZNAČIT MEISTARI...

Bet ja centīsies atrast krīzes laika meistarus rezultāts būs sūdīgs (tjipa lēto galu)

mans padoms meklē zināmus, kuru kvalitāti un ātrumu var pārbaudīt:)

loollita      Ja ir vēlēšanās un laiks....vālē vaļā!. Sāc pirmos griestus,tad sienas,logus vispār var uzreiz pēc griestiem,krāsas žūst ātri,ja sienas nav daudz jāšpaktelē,liec tapetes,tās gan....nu vajag nedaudz zinošāku cilvēku,sanāks burbulīši,vai vēl trakāk,pērc tādas,kam musturim nav jāsakrīt,nebūs lieki tēriņi,es kā sieviete,sāku to darīt un nebaidījos!:) Ja kā,man ir meistars,kas neņems vairāk par 10.ls dienā,darbu dara ļoti akurāti un rezultātā mazāk nervu beigšana un dzīvošana,kā uz čemodāniem:)

Palomino      Sadali darbus, ko vari saviem spēkiem un ko labāk meistari. Es meistariem uzticēju griestus (tie plaisāja), grīdu izlīdzināšanu, sienu siltināšanu un izlīdzināšanu, kontaktu pārvilkšanu. Pārējo darīju pati (tapešu līmēšana un krāsošana, lamināta ieklāšana, grīdlīstu pielikšana, trubu krāsošana, vecā materiāla noplēšana).

Lotte      Ja iepriekš ar būvniecību nav bijusi saskare un velk uz kapitālo remontu, tad labāk ir ņemt meistarus. Var atrast labus, var palūgt rekomendācijas. Remonts nav zeķes adīšana, kad šķībo gabalu var ātri izārdīt un sākt adīt no jauna :)

londona69      nevajag aizmirst vienu teicienu-meistars kurs dara visus darbus ir loti labs paliigstraadnieks.Un taa kaa ir izveele starp celtniekiem es veel ieteiktu uzklausiit vairaakus pa kaadaam cenaam veic to apjomu un leetaakais ne vienmeer ir jaanoliigst

glamer      man virtuve sanāca ap 150 ls materiālos un viss kapitāli izskatās. ok nu 130+20 čomam, ka palīdzēja uznest un ieklāt linoleju un biki pieturēt tapetes lai tās nepieliptu pie deguna vai citur kamēr līmē. Pārējo var izdarīt Home Alone. Man visvairāk patīk špahtelēšana un krāsošana - fuking love that :D Un kopā taisīt remontu ir fun, tā kā iesaku, laba nodarbe. 2010-06-26

garinich15      Ņem meistarus un viss,būs uz ko vainu novelt un varēsi pakoriģēt:) 2010-09-22

deja40    1 Pamperi vajag tam, kas dzīvoklī ģipškartonu skrūvē...īpaši, ja pats tur grasās dzīvoT! Reģipsis rada vēsu, atsvešinātu telpas sajūtu..tāda biški bez dvēseles sanāk... 2010-09-22

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu