Dīķu rakšanas izmaksas

Cik izmaksātu izrakt apmēram 50x50 metrus lielu dīķi pie pirtiņas?
Ar ko tā rakšana jāsaskaņo un cik ilgi tas iet?

jpz  1 1 Man te paziņam dīķi raka par Ls 1.00 par kubikmetru, ja tev dīķis ap 2 m dziļš paredzēts sanāk izmaksas 50x50x2 = Ls 5000.-

teo_dora    3 ja 5000,tad paņemt bezdarbniekus sanāktu lētāk,tiesa,arī ilgāk.

Sorcerer  11   Vai sertificēts rīkstnieks deva savu piekritību tam, kad tur ir pozitīvas āderes noderīgas ikdienas sadzīves vajadzībām un dzīves augstvērtīgai kvalitātei??
Ja laista dārzu ar negatīvu āderu ūdeni, tad arī gurķi vai tomāti nes šādu negatīvu enerģētiku ko tālāk uzņem cilvēks un mājdzīvnieki dzerot to.
Secinājums: skopais maksā ne tikai divreiz dārgāk.
Var to noteikt arī pēc skices mērogā. Var arī pēc foto. Protams, kad tam tic un atvēl daļu resursu, kad tāds vērtīgs pasākums ilgstošai lietošanai, kā mājas būve, pirts, tāpat karpu dīķis, kas paliks ilgi lietojams paaudzēs turpmāk

saagga  1 1 Sameklē kantori kas veic izgāztuvju renovāciju,tad tas pasākums bezmaz vai pa velti.......

MazaisPrincis      Šitāds topiks jau te ir bijis. Pameklē kautkur arhīvā.

JurisK      Te nu Sorcereram taisnība - rīkstnieks vai profesionāls meliorators noteikti jāsauc, pie tam - kas tā par zemi. Pilna Latvija ar nemākulīgi, nepiemērotās vietās izraktām, mālainām bedrēm, kur vasarā ūdens nav tik pat kā nemaz! Pie tam tas ir ļoti liels 50x50! Un cena ir apm. kā pirmajā komentā - tur tak vajaga gan ekskavatoru, gan buldozeru - kur zemes kalnu liksi?

SoulCoil  2   50x50 - tas jau bez maz vai kaa riktiigs mazs ezers sanaak ! :O Nafiga tik mezhoniigi lielu vajag pie pirts ? Pliniigi pitiktu ar kaadu 15x25 metru lielu diikjiiti ...

Instigater    5 Ja zemes gabals uz pieticīgiem 10ha, tad tāds 50x50m dīķelis nemaz tik liels neizskatās. Pie tam, jo lielāks dīķis, jo veselīgāks, ziemā mazāk iespēju izsalt, bet vasarā tik dikti nepārkarsīs, dzīvībiņa pati tur to ūdeni uzturēs tīru, varēs arī kārtīgi makšķerēt.

kloss  1 4 Nu tik daudz kā 5000 gan nesanāks ... nopērc buldozeru ap 1500 bez papīriem bet ejošu ( rezerves ķēžu pirkstus un divus posmus gan prasi pa to cenu ) ... uzliec kasti šņabja ( un gurķu burku ) večiem lai iemāca kā ar to apieties ( divi pedāļi un divi kloķi - pat mazāk kā vieglajam autiņam ) ... tad tādam jau noteikti var liet iekšā "kreiso" dīzeli pa 30 sant. ... viena tonna sanāk 300 Ls ...X2 = 600 + tara 25 Ls ( 1 m2 )... tad sarunā ar kaimiņu kas maizītes smērēs pa 2 Ls dienā un re , nepaies ne mēnesis ka bedre būs gatava .. kopā ap divām štukām . Abas tonnas dīzeļa neaizies , varēsi pārdot atlikumu un buldozeru pa 1200 - 1400 štukām ... rezultātā ezers līdz 1000 Ls ... neredzu problēmas .. !!

lapsu_aacis  1 1 kloss, aplausi! :D reeciigaakais, ko te naacies lasiit!

neviens neiereekjinaajaat saskanjoshanas izdevumus. buuvvalde vai pagastmaaja = pirmaa instance, kurp doties.

irgo  1 1 Piezvani melioratoriem tiem tagad nav darba un par Ls 500,- izstums Tev tādu dīķi ka pats noslīgsi un kaimiņi arī.....

GarlaikotsLaucinieks  1   Fig viņu zina, kādreiz bija sludinājumi, ka rok dīķus apmaiņā pret izrakto zemi...

7_jeeri    4 pagaajuso gadu izraku 40x40x40x40m, 3 m dziljumaa. samaksaaju ls 2200,-. lai gan bija arii piedaavaajumi izrakt par ls 10 000,- un ls 4000,-.

tb cena atkariiga no pateereetaas degvielas un diikja lieluma. principaa tur garss staasts, slinkums staastiit visus smalkumus.

par saskanjosanu - ja diikjis lielaaks par 1000kvm, tad jaasaskanjo, tas diezgan garlaiciigs birokraatisks cels. liidz ar to praatiiigaak ir teikt, ka roc diikji, kas buus zem 1000kvm, bet patieisibaa rakt lielaaku. saadaa gadiijuma papiiru process iisaaks un leetaaks.

p.s. diikja raksanas bildes manaa fotoalbumaa!

zjanix      Izroc nelielu bedri un aizej uz pagastu pie zemes ierīkotājiem ,pasaki ka vēlies paplašināt dīķi un nebūs nekādu problēmu ar papīru kārtošanu

aluxx    1 izrakšana maksā salīdzinoši maz...pamattāmi sastāda grunts aizvešana, aptuveni 1Ls 1kubm 100 metru attālumā (tā ir iekraušana mašīnā no rokoša exkavatora, aizvešana, un izlīdzināšana ar buldozeru.
labāk pakonsultējies ar kādu zemes darbu speciālistu, tas iznāks lētāk, nekā pašai visu rēķināt.
tāpat jāpadomā par ūdens pieteci, lai dīķī nesatek notekūdeņi no kūtīm, fitrakām un liekā ūdens aizvadīšanu pavasara palos.
ūdenim dīķī ir jāmainās, citādi viņš pēc dažiem gadiem aizaugs un būs parasta, smirdoša bedre.

Litucis      Man laukos raka dīķi,gan pirms kāda laika,un tikai tāpēc izdomāju,ka tuvumā eskavators jau raka ,atkrita maksāt par pārvešanu treilerim
Dīķis izmāros neliels-40x15x2-izmaksas 300ls
vēl jau arī jārēķinās ar zemes nolīdzināšanu,tas dažreiz var izmaksāt tikpat cik izrakšana/gadījumā ja sētā buldozers nestāv
:DDD
nekur dīķa rakšanas darbus nesaskaņoju,ja rok uz savas zemes ,savā lauku vai piemājas saimniecībā,ko tur saskaņot :DDD

Egils22      ja diikja izmeers nepaarsniedz 0,1 ha (laikam) tad nekaadu saskanjojumu ne ar ko nevajag. rakshana neko nemaksaa, ja vien pameklee pa sludinaajumiem brigaades, kas rok par zemes tiesu, tb izrakto ved prom nezinaamaa virzienaa... par uudens apgaadi diikjim gan jaapadomaa, cik lasiits, tad ja nekas caurtekoshs tur nav, tad pirmos paaris gadus buus taads nekaads, kameer uudens nostaasies.

Instigater      Gribētos, piebilst, ka nevis ūdens nostāsies, bet dzīvība saradīsies, kas visus sakritušos draņķus noēdīs. Noteikti kādā zivju audzētāju lapā tas smalki būs aprakstīts.

_Lexus_      Virsplatumā līdz 24m ar malu kritumu 1 pret 2 sākot no 0,35Ls/m3, atkarībā no gruntīm, kurās jārok. Izraktās grunts līdzināšana no 0,45Ls/m3, atkarībā no vēlamā rezultāta. Uzmērīšana, nivelēšana, skice saskaņošanai (līdz 0,1ha platībā) novada būvvaldē 200Ls. Ja izraktā grunts atbilst CB parametriem, iespējama atpirkšana ~ 0,05Ls/m3.

walmets  1 1 Es ieteiktu tomēr izvēlēties stundu tarifu, vidēji tagad 20Ls/st
Es vienam personīgi izraku dīķi 20x50x2,5 un tas prieks sanāca 600Ls bez pārkraušanas klientam, bet protams ir atkarīgs no grunts, jaunāki ekskavatori strādā žiperīgi, parēķini, kas ir izdevīgāk!!!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu