Kā tīrīt dabīgās aitādas paklāju?

Shodien veikalā ieraudzīju ļoti labu, lielu aitādas paklāju, bet pirkt pēdējajā brīdī noraustījos, jo kopšanas instrukcija tikai Somiski kaut kādi zīmējumi,kuros attēlotas birztiites un arī kaut kāda šķīduma pievienošana ūdenim. Neviens pārdevējs nemācēja teikt neko par preces uzturēšanu kārtībā-ne par piemērotu birsti, ne liidzekli, ne par dažiem man nesaprotajiem zīmējumiem.Finālā atnāca nodaļas vadītāja, paskatījās, pacilāja ādas stūri un striktā balsī paziņoja;Ar Vanish, kas domāts paklājiem.Es saprotu, ka ar mazu dabīgās ādas gabalu es kā nebūt tiktu galā-piemēram- siltā ūdenī mazgājot vienu aitādiņu ar bērnu ziepēm,bet tā pēc tam sver tik daudz, ka es knapi pacelt varu un žūst arī ne pa knapo ilgi.ko es iesākšu ar 2m reiz 2m?Vai tiešām dabīgo aitādu var tīrīt ar Vanish?

le_chot      Nu tie,kas vilnas segas tirgo,iesaka tās tīrīt ar putekļu sūcēju un dažreiz pamitrināt ar smidzinātāju,lai neiskalst. Tad var mazgāt ar lanolīnu saturošiem līdzekļiem,kā jau te viena ieteica. Nu,protams,ka nebāzīsi veļas mašīnā paklāju,ne segu,bet man vispār balti paklāji liekas diži nepraktiski.

spulgace1930      Tepiķis ir tepiķis. Manuprāt, tam jābūt vai nu viegli tīrāmam, vai izmetamam. Nu, aitu villa pašattīrās, varētu pacensties to vienkārši nesmērēt, lai ilgāk stāv. Bet, ja taisies vīnu liet virsū... Nevajag tad Nassai uzklupt, ka šai ar domāšanu grūti, bet drusku paškritiskāk uz sevi palūkoties.

knabiss      spalvu tīra ar parasto metāla birsti gariem sariem - maxā kapeikas un atrodama pie instrumentiem
mazgāt nav ieteicams. ādas pusi apkures periodā vajadzētu iesmērēt ar kādu ādas kopšanas vasku - lētākie un lielos iepakojumos atrodami zirglietu veikalos - lai nesakalst un nepaliek trausla.
ja nu kāc čp - mazgā ar ūdeni, kam piejaukc kastanis un tad izsukā, nežāvēt uz apkures ierīcēm. un - galu galā - var nest uz ķīmisko tīrīšanu, kas domāta kažokādām, kažokiem uc ādas izstr

GIGS      baigi labās ādas ir pie Mareka...es ar vienu nopirku,garspalvainu,baltu,lielu aitas ādu...Rīgā,Atgāzenes iela 10...tel.nm.vajag?Tur ir liela izvēle:)

zimzum      Sniegā, par cik ziema laikam neatkāpsies līdz Pēteriem, tad droši vari pirkt un kopt sniegā :) 2011-02-21

kafijpupina      Mana aita tiek 1 reizi gadaa pie kartigas sniega peldes un kad ienes istabaa, atkal ir ka jauna,,,,,izkemmeju, izzaveju un si kalpo atkal un atkal..... 2012-10-29

Līdzīgi jautājumi
Vai no paklaja var iztirit vina traipu? (10 atbildes)Aitadas paklaja tirisana (7 atbildes)Gaisa adas paklaja tirisana (6 atbildes)paklaju tirisana (4 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu